T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Kayı Ortaokulu

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ'NÜN 109. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılı münasebetiyle okulumuz Tören Komitesi'nin hazırlamış olduğu programı çok amaçlı salonumuızda icra ettik. Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sn. Selda KARABAŞLIOĞLU' nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan programda öğrencilerimiz şiirler ve oratoryo gösterilerini sundukları program ile başta Başkomutan Atatürk ve çok değerli silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımız uğruna canlarını feda ederek, ebediyete intikal eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andık.

Programın hazırlanmasında ve icrasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili önemli kişilerin sözlerinden bazıları;

* Çanakkale Boğazı'ndaki Türkler ve Almanlar da 18 Mart'ı aralıksız takip eden sessiz günler, şaşkınlık ve sonra da, büyük bir sevinç uyandırdı. Moral, son derece yüksekti. Kaleler ve tabyalardaki hasar da kolaylıkla giderilmiş olmakla beraber, ağır bataryaların cephane durumu-ciddiyetini koruyordu. (Robert Rhodes James)

 

* Türkler, Çanakkale'yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir. Ordunun yardımı olmaksızın Filo'nun başarı sağlayabileceği ümidine kapılmıştım; fakat şimdi bu işte müşterek bir harekatın zorunlu olduğunu anlıyorum. (Churchill)

 

* Çanakkale müdafaası, üç mucizeler muharebesidir. Hali kurtardı; maziye hamaset ve azametini iade etti; vatanımızı bir vatanı ebedi yaptı. (Sami Paşazade Sezai)

 

* Bu Türk kıtaatının cesaret, metanet ve sebat cihetiyle takdir ve senaya liyakati, her şüphenin fevkinde bulunmuştur. Donanmasının ateşiyle de, en müessir surette muavenet gören pek cesur bir düşman taarruzlarına karşı sayısız muharebelerde bu kıtaat mevkilerini muhafaza etmişlerdir. (Alman Generali Uman von Sanders)

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 10:28 - Görüntülenme: 41
  Beğen | 1  kişi beğendi