KASTAMONU / MERKEZ - Kayı Ortaokulu

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde aziz hatırasını milletçe rahmet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü tarih 10 Kasım, saatler 09:05 gösterdiğinde saygı duruşunu müteakiben büstünün önüne karanfiller bırakarak ve okulumuz tören kutlama komitesinin öncülüğünde öğrencilerimizin hazırladığı programla andık.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." M.Kemal ATATÜRK

İstiklal Savaşı'mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı ve rahmet ile anıyoruz.

Kas

Kızılay haftası görevli öğretmenler koordinasyonunda öğrencilerimizin haftanın önemini anlatan konuşmaları ve şiirleri eşliğinde bir program hazırlanarak tüm öğrencilere sunumu gerçekleştirildi.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize emekleri ve özverili çalışmaları için teşekkür ederiz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
(Mustafa Kemal Atatürk)

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

Ekm

11 Ekim Dünya Kız Çocukları münasebetiyle Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı himayelerinde okulumuz öğrencilerine jandarmanın görevlerini anlatan kısa film gösterisinden sonra okulumuz bahçesinde eğitimli köpeklerle gösteriler ve ardından çeşitli oyunlar oynatıldı. Etkinlik sonunda jandarma personellerince tüm okul öğrencilerine hediyeler dağıtıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Haz

Kayı İlk/Ortaokulu olarak düzenlediğimiz kermeste velilerimizin hazırladığı ürünler ve yiyecekler gönüllük esasına dayalı olarak satıldı.Toplanan paranın tamamı depremzede vatandaşlarımıza aktarıldı. Tüm velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından , 14-16 Şubat 2023 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan "Türkçe Öğretiminde İyi Uygulamalar Konferansı" na okulumuz Türkçe Öğretmeni Songül BAYRAKTAR "Yazma Becerisini Geliştirme Projesi: Kitap Sırtı -Nitelikli  Okur, Nitelikli Yazar! adlı projesiyle Türkiye' deki en iyi 87 uygulama arasına girerek   davet almıştır.

Sayın Bakanımız Mahmut  ÖZER 'in Onursal Başkanlığını yapacağı konferansta Türkçe öğretimine yönelik yurt içi ve yurtdışında çalışmalar yapan kurumlar, Bakanlığımızın ilgili birimleri ,  akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler yer alacaktır.

Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılı dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında  bayramımızı coşkuyla kutladık.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Ekm

13 Ekim Afete Hazırlık haftası kapsamında  AFAD yetkilileri tarafından Okulumuz öğretmen ve öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verildi.Ardından  tahliye tatbikatı yapıldı.  Son olarak olası bir yangın durumunda nasıl müdahale edileceğini gösteren bir söndürme tatbikatı uygulamalı olarak anlatıldı. Gayet güzel ve bilgilendirici bir program olan etkinlik için emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2022-2023 Eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası etkinlikleri öğretmen ve öğretmenlerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını okulumuz adına temenni ediyoruz.

May

Okulumuzda Trafik ve İlk Yardım haftası nedeniyle program düzenlendi.Trafik  kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla merkez ilçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından öğrencilerimize seminer verildi.

May

Kayı Ortaokulu olarak tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz!

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Songül BAYRAKTAR  ve 7/A sınıfı gönüllü öğrencilerimiz tüm dünyada derslerde ortak konular ve sorunlar arasında yer alan medya okuryazarlığı hakkında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizde farkındalık oluşturmak ve bilgi dezenformasyonunu önlemek amacıyla bu projeyi uygulamaya başladılar.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni  Songül BAYRAKTAR; öğrencilerin süreklilik arz eden bir çalışma ile anadilinde yazma becerisini geliştirmek, kolektif yazma etkinlikleriyle basılı ve/veya dijital süreli yayın hazırlanarak öğrencilerin yazma alanında kendilerini keşfetmelerini sağlamak ve öğrencilere rehberlik etmek amacıyla 6,7 ve 8. sınıflarından gönüllü öğrencilerimiz  ile birlikte "KİTAP SIRTI" E-TWİNNİNG PROJESİNE başlamışlardır.

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Çiğdem ÇİÇEK, Türkçe Öğretmeni Songül BAYRAKTAR ve İngilizce Öğretmenimiz Gonca Nur ŞİRİN ATİK  8. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte  birtakım çalışmalar yaparak geri dönüşüm malzemelerinden olan kâğıdın evlerimizde geri kullanılabileceğini fark etmek, bu farkındalıkla öğrencilerin kendi el becerilerini geliştirmek amacı ile " KAĞIDIN DÖNÜŞÜMÜ" adlı E-twinning projesindeki etkinliklerine başlamışlardır.